Ce este WordPress si 10 motive sa il alegi pentru site-ul tau

ce este wordpress

Ce este WordPress?

WordPress este cel mai simplu si cel mai popular mod de a va crea un site web de prezentare, un magazin online sau un blog. Conform statisticelor, peste 50% din site-uri sunt create cu WordPress.

La un nivel putin mai tehnic, WordPress este un sistem de gestionare a continutului open-source licentiat sub GPLv2 care este utilizat pentru a construi site-uri web.

Principalul avantaj este  ca oricine poate folosi sau modifica WordPress-ul, gratuit.

10 motive sa il alegi pentru site-ul tau

1. WordPress este gratuit

Platforma WordPress este gratuita pentru toata lumea. Singurele taxe pe care trebuie sa le achitati atunci cand va creati un site web, vor fi cele pentru cumpararea domeniului si cele pentru alegerea unui furnizor de gazduire.

2. Usor de utilizat

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WordPress este ca are un backend intuitiv. Chiar daca suna complicat, odata ce intri in backend, vei constata ca este usor de invatat si de utilizat. 

Datorita faptului ca este cea mai utilizata platforma pentru realizarea site-urilor web, vei gasi pe internet o multime de tutoriale video care te vor ajuta sa inveti si cele mai mici detalii legate de WordPress.

3. Teme WordPress gratuite

Design-ul site-ului dvs este primul contact cu oamenii care va vor vizita site-ul, de aceea este important sa faceti o impresie grozava. Chiar daca inca nu stii sa creezi un site de la 0, pe internet vei gasi foarte multe teme de WordPress gratuite si de calitate. Este suficient sa cautati pe Google, “teme WordPress” si veti gasi o multime de site-uri care va ofera teme gratuite.

4. Plugin-uri

Daca doriti sa adaugati functii noi, trebuie sa stiti cum sa scrieti cod. Prin platforma WordPress, tot ce trebuie sa faceti, este sa cautati si sa instalati un plugin care sa ofere functia pe care o doriti integrata in site-ul dvs. Dupa instalare, WordPress va adauga automat functionalitatea pe site-ul dvs. Doriti sa adaugati Google Analytics? Exista un plugin si pentru asta. Doriti sa adaugati un buton de WhatsApp? Exista un plugin si pentru asta. Posibilitatile sunt nesfarsite!  

5. Securitate si actualizari automate

Unul dintre motivele pentru care WordPress este atat de popular, este ca pune accent pe securitatea platformei sale. Echipa sa ramane la curent cu cele mai recente probleme si aplica actualizari proactive WordPress pentru a impiedica potentialii hackeri. Aceste masuri sunt apoi trimise automat, astfel incat sa nu va faceti niciodata griji ca pierdeti o actualizare importanta.

6. Proprietatea datelor

Spre deosebire de unele platforme CMS, orice date pe care le introduceti in platforma WordPress, raman datele dvs. Acest lucru se datoreaza faptului ca WordPress este open-source, ceea ce inseamna ca nu este proprietar. Nicio persoana sau companie nu o detine. Indiferent de locul in care va gazduiti site-ul, detineti acele date in mod direct.

7. Prietenos cu motoarele de cautare

In timp ce unii vor ajunge pe site-ul dvs prin recomandari directe, un alt mod important de a a trage trafic pe site-ul dvs este cel organic. WordPress este conceput pentru motoarele de cautare si permite instalarea plugin-urilor care ajuta la optimizarea SEO (ex. Yoast sau RankMath). Aceste plugin-uri va permit sa personalizati metadescrierea sau titlurile H1.

8. Flexibilitate

Site-urile WordPress sunt flexibile. Fie ca vrei sa creezi un blog, un magazin online sau doar un site de prezentare, platforma WordPress iti permite sa iti creezi site-ul exact pentru nevoile afacerii tale.

9. Acces pentru mai multe persoane

In cazul in care nu sunteti singura persoana care are nevoie de acces la site-ul dvs, WordPress va ofera posibilitatea de a adauga utilizatori la diferite niveluri de acces, in functie de ceea ce trebuie sa realizeze in backend.

Indiferent ca aveti nevoie de cineva care sa adauge cel mai recent blog sau de cineva care poate intra si poate face modificari radicale, in WordPress puteti da acces altor utilizatori.

10. Integrari

Daca aveti alte platforme pe care le utilizati pentru afacerea dvs, precum e-mail-ul sau urmarirea vanzarilor, WordPress se integreaza cu multe dintre cele mai populare programe. Folosind plugin-urile mentionate anterior, puteti adauga cu usurinta aceste integrari si puteti permite site-ului dvs sa lucreze impreuna cu alte programe fara nicio problema.

Dupa cum puteti vedea, exista o multime de motive pentru care sa alegi crearea unui site web in WordPress. Indiferent cat de mare sau mica este afacerea dvs, site-urile in WordPress pot fi personalizate pentru a va satisface nevoile.

Aveti nevoie sa creati un site web de prezentare? Sau poate un magazin online?
Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie.

Cat costa un site web?